Recept: Ananas
Het drogen van ananas is eigenlijk heel gemakkelijk. Omdat het 'slachten' van een ananas best een kliederklusje is, heb ik voor het gemak voor dit recept een blik ananasringen op siroop uit de supermarkt gebruikt. Dat die siroop extra toegevoegde suikers bevat..... sja.....
Ingrediënten:
- ananasringen op siroop
Werkwijze:
- haal de ananas-ringen voorzichtig uit het blik, zodat ze heel blijven
- snijd elke ring in 8 gelijke stukjes
- leg de stukjes voorzichtig op de roosters van jouw voedseldroger
- heb je een voedseldroger zonder temperatuurregeling schakel deze dan gelijk in
- heb je een voedseldroger met temperatuurregeling stel dan eerst de temperatuur (tussen 35 en 70 graden) in en schakel daarna de voedseldroger in
Tips:
- als je meerdere ringen op elkaar legt, kun je heel gemakkelijk meerdere gelijke stukjes tegelijk snijden
- wissel je roosters regelmatig, zodat de ananas gelijkmatig kan drogen
- je kunt ananas door en door drogen, maar dan wordt het behoorlijk hard en dat voelt niet erg prettig in je mond
- gedroogde ananas is het lekkerst als de buitenkant goed droog is en de binnenkant flexibel blijft
- als je na een uurtje of 16 regelmatig even een stukje proeft, kun je de ananas precies zó hard drogen als jij het lekkerste vindt
Handig om te weten:
- de droogtijd van stukjes ananas is ongeveer 16-20 uur, afhankelijk van het formaat van de stukjes en de temperatuur waarop je droogt
- droog je op een lagere temperatuur, houd dan rekening met een iets langere droogtijd
- hoewel je ananas ook prima kunt drogen in een voedseldroger zonder temperatuurregeling geeft een voedseldroger mét temperatuurregeling op een lage temperatuur een mooier en beter resultaat
Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag!