Recept: Kippenmaagjes
Het drogen van kippenmaagjes is erg eenvoudig, omdat je er niets aan hoeft te doen. Kippenmaagjes zijn dus een perfecte hondensnack voor beginners om te drogen.
Ingrediënten:
- rauwe kippenmaagjes
Werkwijze:
- ontdooi de kippenmaagjes en laat ze goed uitlekken (bij verse kippenmaagjes is laten uitlekken alléén voldoende)
- verdeel de kippenmaagjes over de roosters van jouw voedseldroger, zodanig dat ze niet tegen elkaar aan liggen
- heb je een voedseldroger zonder temperatuurregeling schakel deze dan gelijk in
- heb je een voedseldroger met temperatuurregeling stel dan eerst de temperatuur (tussen 35 en 70 graden) in en schakel daarna de voedseldroger in
Tips:
- je kunt de kippenmaagjes eventueel vóór het drogen in stukjes snijden of knippen
- kleinere stukjes verkorten de droogtijd
- aan kippenmaagjes zit géén overtollig vet, dus je hoeft ze niet te bewerken voordat je ze in de voedseldroger doet
- mochten de kippenmaagjes tijdens het drogen krom trekken waardoor er wat vet in blijft staan, dep dit dan weg met keukenpapier of een oude handdoek en draai de kippenmaagjes op hun kop
Handig om te weten:
- van 1 kilo verse kippenmaagjes blijft na het drogen ongeveer 225-250 gram over
- de droogtijd van gehele kippenmaagjes is ongeveer 24 uur
Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag!