Recept: Kippennekjes
Het drogen van kippennekjes is erg eenvoudig, een perfecte hondensnack dus voor beginners om te drogen.
Ingrediënten:
- rauwe kippennekjes
Werkwijze:
- ontdooi de kippennekjes en laat ze goed uitlekken (bij verse kippennekjes is laten uitlekken alléén voldoende)
- verdeel de kippennekjes over de roosters van jouw voedseldroger, zodanig dat ze niet tegen elkaar aan liggen
- heb je een voedseldroger zonder temperatuurregeling schakel deze dan gelijk in
- heb je een voedseldroger met temperatuurregeling stel dan eerst de temperatuur (tussen 35 en 70 graden) in en schakel daarna de voedseldroger in
Tips
- aan sommige kippennekjes zit vast vet, dit droogt op zich prima mee, maar je kunt het er ook af halen en (met mate!) rauw voeren
- over het drogen van bevleesd bot zijn de meningen verdeeld, dus lees je goed in en neem jouw eigen standpunt hierover in
- regelmatig gaat het fout met het drogen van kippennekjes op lagere temperatuur, daarom geef ik altijd het advies om kippennekjes de eerste uren op de hoogste temperatuur te drogen
- bij kippennekjes is het extra belangrijk dat deze absoluut vers zijn, om bederf tijdens of kort na het drogen te voorkomen
- soms zitten er nog "bonus-onderdelen" aan de rauwe kippennekjes zoals vel of zelfs een kop, dit kun je rauw voeren (NB: een kop alleen indien jouw hond gewend is om rauwe bevleesde botten te eten)
Handig om te weten:
- van 1 kilo verse kippennekjes blijft na het drogen ongeveer 250-275 gram over
- de droogtijd van gehele kippennekjes is ongeveer 24-30 uur
Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag!