Recept: Kippennekjes

Het drogen van kippennekjes is erg eenvoudig, een perfecte hondensnack dus voor beginners om te drogen.

 

Ingrediënten:

  • rauwe kippennekjes

 

Werkwijze:

  • ontdooi de kippennekjes en laat ze goed uitlekken (bij verse kippennekjes is laten uitlekken alléén voldoende)
  • verdeel de kippennekjes over de roosters van jouw voedseldroger, zodanig dat ze niet tegen elkaar aan liggen
  • heb je een voedseldroger zonder temperatuurregeling schakel deze dan gelijk in
  • heb je een voedseldroger met temperatuurregeling stel dan eerst de temperatuur (tussen 35 en 70 graden) in en schakel daarna de voedseldroger in

 

Tips

  • aan sommige kippennekjes zit vast vet, dit droogt op zich prima mee, maar je kunt het er ook af halen en (met mate!) rauw voeren
  • over het drogen van bevleesd bot zijn de meningen verdeeld, dus lees je goed in en neem jouw eigen standpunt hierover in
  • regelmatig gaat het fout met het drogen van kippennekjes op lagere temperatuur, daarom geef ik altijd het advies om kippennekjes de eerste uren op de hoogste temperatuur te drogen
  • bij kippennekjes is het extra belangrijk dat deze absoluut vers zijn, om bederf tijdens of kort na het drogen te voorkomen
  • soms zitten er nog "bonus-onderdelen" aan de rauwe kippennekjes zoals vel of zelfs een kop, dit kun je rauw voeren (NB: een kop alleen indien jouw hond gewend is om rauwe bevleesde botten te eten)

 

Handig om te weten:

  • van 1 kilo verse kippennekjes blijft na het drogen ongeveer 250-275 gram over
  • de droogtijd van gehele kippennekjes is ongeveer 24-30 uur 

 

Met een voedseldroger kun je zelf rauwe kippennekjes drogen voor jouw hond

Rauwe kippennekjes

 

Met een voedseldroger kun je zelf kippennekjes drogen voor jouw hond

Gedroogde kippennekjes

 

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *