Recept: Kippenhartjes
Het drogen van kippenhartjes is erg eenvoudig, een perfecte hondensnack dus voor beginners om te drogen.
Ingrediënten:
- rauwe kippenhartjes
Werkwijze:
- ontdooi de kippenhartjes en laat ze goed uitlekken (bij verse kippenhartjes is laten uitlekken alléén voldoende)
- verdeel de kippenhartjes over de roosters van jouw voedseldroger, zodanig dat ze niet tegen elkaar aan liggen
- heb je een voedseldroger zonder temperatuurregeling schakel deze dan gelijk in
- heb je een voedseldroger met temperatuurregeling stel dan eerst de temperatuur (tussen 35 en 70 graden) in en schakel daarna de voedseldroger in
Tips:
- je kunt de kippenhartjes eventueel vóór het drogen in stukjes snijden of knippen
- kleinere stukjes verkorten de droogtijd
- aan veel kippenhartjes zit vast vet, dit droogt op zich prima mee, maar je kunt het er ook af halen en (met mate!) rauw voeren
- mochten de kippenhartjes tijdens het drogen erg vettig blijven, dep ze dan tussendoor af met keukenpapier of een oude handdoek
Handig om te weten:
- van 1 kilo verse kippenhartjes blijft na het drogen ongeveer 250 gram over
- de droogtijd van gehele kippenhartjes is ongeveer 24 uur
Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag!