Recept: Kippenhartjes

Het drogen van kippenhartjes is erg eenvoudig, een perfecte hondensnack dus voor beginners om te drogen.

 

Ingrediënten:

  • rauwe kippenhartjes

 

Werkwijze:

  • ontdooi de kippenhartjes en laat ze goed uitlekken (bij verse kippenhartjes is laten uitlekken alléén voldoende)
  • verdeel de kippenhartjes over de roosters van jouw voedseldroger, zodanig dat ze niet tegen elkaar aan liggen
  • heb je een voedseldroger zonder temperatuurregeling schakel deze dan gelijk in
  • heb je een voedseldroger met temperatuurregeling stel dan eerst de temperatuur (tussen 35 en 70 graden) in en schakel daarna de voedseldroger in

 

Tips:

  • je kunt de kippenhartjes eventueel vóór het drogen in stukjes snijden of knippen
  • kleinere stukjes verkorten de droogtijd
  • aan veel kippenhartjes zit vast vet, dit droogt op zich prima mee, maar je kunt het er ook af halen en (met mate!) rauw voeren
  • mochten de kippenhartjes tijdens het drogen erg vettig blijven, dep ze dan tussendoor af met keukenpapier of een oude handdoek

 

Handig om te weten:

  • van 1 kilo verse kippenhartjes blijft na het drogen ongeveer 250 gram over
  • de droogtijd van gehele kippenhartjes is ongeveer 24 uur 

 

Met een voedseldroger kun je zelf rauwe kippenhartjes drogen voor jouw hond

Gedroogde kippenhartjes

 

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *